Zeci de migranți au fost găsiți de polițiști într-un camion abandonat în Bulgaria

  • 01 Februarie 2022 15:55
Zeci de migranți au fost găsiți de polițiști într-un camion abandonat în Bulgaria

Poliția bulgară a găsit, marți, 61 de migranți ilegali, trei dintre ei cu simptome de asfixie, închiși într-un camion care a intrat în Bulgaria venind dinspre Turcia și care a fost abandonat. Oamenii legii au deschis ușile spațiului de încărcare al camionului și au descoperit în interior că unul dintre cei 61 de migranți era în stare critică din cauza lipsei de oxigen și alți doi leșinaseră.

Conform unor surse din poliție citate de agenția EFE, migranții au declarat că sunt afgani, iar vehiculul a fost localizat în orașul Burgas. Potrivit agenției bulgare BTA, autoritățile urmează să stabilească naționalitatea lor, migranții au fost reținuți și toți sunt bărbați tineri, scrie DIGI24.

Autoritățile bulgare cred că vehiculul a intrat în țară la sfârșitul săptămânii trecute și se îndrepta către Serbia sau România, pe ruta folosită de migranții ilegali pentru a ajunge în vestul Europei. Potrivit postului bulgar Nova TV, șoferul camionului a abandonat vehiculul în urma unei probleme tehnice.

Poliția a deschis ușile spațiului de încărcare al camionului și a descoperit în interior că unul dintre cei 61 de migranți era în stare critică din cauza lipsei de oxigen și alți doi leșinaseră, relatează Agerpres.

De câteva săptămâni sunt interceptați în fiecare zi între 60 și 200 de migranți care încearcă să intre în Bulgaria venind dinspre Turcia.

Bulgaria a ridicat un gard de 235 de kilometri la frontiera sa sudică pentru a încerca să oprească intrarea migranților, dar chiar și așa anul trecut au fost reținuți 10.799 migranți care au încercat să pătrundă clandestin pe teritoriul bulgar. Dintre aceștia, 40% sunt afgani, 32% sirieni și 7% irakieni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău