Zeci de elevi olimpici din Republica Moldova vor petrece câteva zile într-o tabără din Maramureș

  • 19 Mai 2023 13:29
Zeci de elevi olimpici din Republica Moldova vor petrece câteva zile într-o tabără din Maramureș

Zeci de elevi din Republica Moldova vor petrece câteva zile în Maramureș, în cadrul „Tabărei de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”.

Este un proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, transmite Radio România Actualități.

Activitățile se vor desfășura în Maramureș, cu 40 de elevi olimpici alături de însoțitorii lor, având ca obiectiv principal promovarea și susținerea excelenței în educație în rândul elevilor de liceu olimpici la limba română și istorie. Elevii provin din raioanele Hîncești, Strășeni și Ungheni din Republica Moldova, alături de tineri olimpici din județul Maramureș.

Câte 10 elevi olimpici din cele 3 raioane partenere și din Județul Maramureș vor fi selectați să participe la tabără, în baza rezultatelor obținute la olimpiadele derulate în 2022 și 2023, la limba și literatura română sau istorie.

Cei 40 de elevi olimpici și 12 însoțitori din Republica Moldova și din Maramureș vor avea ocazia, pe parcursul a 6 zile, să-și împărtășească experiențele și rezultatele privind păstrarea și promovarea identității naționale. În plus vor învăța despre tradițiile și obiceiurile zonei, vor vizita obiectivele turistice cu însemnătate istorică din Maramureș și vor intra în contact cu persoanele și activitățile specifice mediului educațional românesc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău