Zeci de copii, internați în spitale cu viroze

  • 01 Octombrie 2018 17:02
Zeci de copii, internați în spitale cu viroze

Circa 130 de copii au fost internați săptămâna trecută în instituțiile medicale din capitală cu viroze. Anunțul a fost făcut astăzi de către reprezentanta direcției Asistență socială și sănătate, Violeta Baltă, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

În total, în ultima săptămână, au fost înregistrare peste 2400 de solicitări la serviciile de urgență ale spitalelor municipale. „Circa o mie de persoane au fost internate în instituțiile medicale. Astfel, au fost înregistrate trei cazuri de intoxicații cu medicamente și un caz de intoxicație cu ciuperci. În aceeași perioadă, 78 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonii”, a afirmat Baltă.

De asemenea, au fost înregistrate peste 360 de cazuri de maladii infecțioase. „Dintre acestea 268 sunt cazuri de boli diareice acute. Cele mai multe cazuri au fost sesizate la copii – 215, ceea ce constituie peste 80%. Din numărul total de copii, 130 au fost internați în spitale, cu 6 cazuri mai mult decât săptămâna trecută”, a afirmat Violeta Baltă.

La fel, autoritățile locale au anunțat că pe parcursul lunii trecute au fost înregistrate 111 cazuri de dizenterie acută. 

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău