Zeci de concerte, organizate în cadrul festivalului tradițional „Mărțișor”, inclusiv în stânga Nistrului

  • 27 Februarie 2017 07:38
Zeci de concerte, organizate în cadrul festivalului tradițional „Mărțișor”, inclusiv în stânga Nistrului

48 de concerte de muzică populară, clasică, jazz și folk vor fi organizate în cadrul tradiționalului festival „Mărțișor”, care va avea loc săptămâna viitoare. 22 de spectacole vor avea loc în sălile de concerte din Chișinău și 26 de spectacole vor fi organizate în raioanele din R.Moldova, inclusiv în satul Molovata și la Râbnița, aflate în stânga Nistrului.

La a 51-a ediție a festivalului Mărțișor vor participa nume mari din lumea artistică, precum Opera din Beijing, Orchestra Virtuozii Moscovei, condusă de Vladimir Spivacov, pianistul rus Alexei Nabiulin și dirijorul Alexandr Anisimov, care vor evolua alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale. De asemenea vor susține concerte Chris Norman, trupele românești Holograf, Trei Sud Est. Orchestra  Forțelor aeriene americane „Ambassadors” va evolua alături de Jazz Bandul Academiei de Arte din Chișinău.  

De asemenea, artiști originari din R. Moldova care au făcut carieră pe marile scene ale lumii vor evolua în cadrul festivalului Mărțișor, a anunțat ministrul Culturii Monica Babuc. Violonista Alexandra Conunova, Andrei Jilohovschi de la Teatrul Bolșoi, Oleg Baltaga, Sergiu Mușat, Dinu Tamazlâcaru vin alături de noi de Mărților”, a declarat Monica Babuc. 

Orchestra „Lăutarii” va evolua împreună cu soliști de muzică populară din R. Moldova și România, pe 4 martie la Palatul Național „Nicolae Sulac”, iar un spectacol de folk organizat de Iurie Sadovnic, va avea loc pe 8 martie la Filarmonica Națională. Directoarea Filarmonicii Naționale Svetlana Bivol:

Filarmonica a pregătit trei concerte academice, de muzică clasică, va veni extraordinarul tenor italian Eduardo Guarnera și un mare dirijor Alexandr Anisimov. În paralel vom avea concerte de jazz, etno-jazz, folk”, a spus Svetlana Bivol.

Artiștii Sălii cu Orgă își vor prezenta concretele în incinta Muzeului de Artă, deoarece Sala este acum în reconstrucție, dar și în localități din Republica Moldova,  a anunțat directoarea Larisa Zubcu.

”Vom prezenta două concerte, pe 4 martie vor evolua doi muzicieni cunoscuți din Polonia, dirijoarea Monika Wolinska și pianistul Tadeusz Domanowski, laureat al premiului Chopin. Vreau să menționez în mod special prezentarea concertului pentru pian a compozitorului contemporan Blazewicz. Pe 10 martie va fi o premieră absolută la Chișinău, Requiem de Dominico Cimarosa, dirijor Leonardo Quadrini”, a declarat Larisa Zubcu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău