Zeci de amenințări cu bombe în mai multe orașe din Rusia

  • 30 Ianuarie 2019 12:39
Zeci de amenințări cu bombe în mai multe orașe din Rusia

Școli, clădiri administrative și alte obiective din mai multe orașe din Rusia au primit prin poșta electronică amenințări cubombe, anunță autoritățile ruse.

În jur de 10 școli din regiunea Astrahan, din Rusia, au primit prin poșta electronică amenințări cu bombe, anunță Ministerul de Interne din regiunea Astrahan din Rusia. „Poliția s-a deplasat la obiectivele vizate pentru a verifica informațiile și a întreprinde măsurile ce se impun», a precizat o sursă din cadrul forțelor de ordine ruse din orașul Astrahan.

De asemenea, șeful Direcției Generale a Ministerului de Interne din regiunea Murmansk, Vitali Zaikov, a anuțat că în jur de 12 obiective din orașul Murmansk au primit asemenea mesaje. „Se efectuează verificări, clădirile sunt verificate de câinii special dresați în depistarea bombelor și de către echipele de geniști, poliție și pirotehniști”, a precizat Zaikov.

Potrivit declarațiilor sale, amenințările nu au un caracter sistemic. Zaikov a mai precizat că alerte au fost primite, prin intermediul poștei electronice, inclusiv de către cei de la Spitalul Regional Murmansk și de executivul regional. Au fost deja evacuate persoanele aflate în sediile Executivului regional, Primăriei și administrației portului Murmansk.

Autoritățile ruse au mai anunțat au fost semnalate de poliție false alerte cu bombe în regiunea Amur, unde peste 30 de clădiri din orașul Blagoveșcensk și raioanele Blagoveșcensk, Ustinov și Ijevsk au primit prin poșta electronică amenințări cu bombe.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău