Zeci de agenți economici din Chișinău riscă să rămână fără apă

  • 20 Iunie 2018 13:27
Zeci de agenți economici din Chișinău riscă să rămână fără apă

„Apă-Canal Chișinău” are în vizor circa 90 de agenți economici care deversează ape uzate cu concentrații majorate de poluanți. Întreprinderea le-a emis prescripții și îi atenționează să înceteze această practică, în caz contrar contractele cu aceștia vor fi reziliate.

Într-un comunicat de presă al companiei, citat de IPN, se spune că analizele din ultimele luni demonstrează o depășire de trei ori a concentrațiilor de substanțe nocive admisibile. Agenții economici vizați trebuie să își revadă procesul tehnologic și să nu mai deverseze ape uzate cu depășiri sporite de poluanți.

Furnizorul amintește că, la începutul anului curent, a fost lansată implementarea contractului  privind reabilitarea Stației de Epurare a Apelor Uzate și construcția liniei noi de tratare a nămolului. În conformitate cu cerințele contractului, la începutul lunii mai, contractorul a inițiat prelevarea și analiza probelor de ape uzate la intrare în Stația de Epurare din Chișinău.

Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chișinău este finanțat din sursele creditelor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, a Băncii Europene de Investiții și din grantul investițional oferit de Facilitatea de Investiții pentru Vecinătate a Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău