Zece troleibuze noi au fost puse în circulație la Chișinău

  • 05 Mai 2022 15:33
Zece troleibuze noi au fost puse în circulație la Chișinău

Zece troleibuze noi, asamblate la atelierul de reparații al întreprinderii municipale Regia Transport Electric Chișinău (RTEC), sunt puse pe rută. Acestea sunt de model AKSM și vor înlocui unități vechi de transport pe rutele 4, 8, 12, 13, 21, 24, 25 și 28. Primarul Ion Ceban a precizat că municipalitatea propune procurarea a încă 50 de troleibuze. Costul unui troleibuz asamblat la Chișinău este de 165 de mii de euro, transmite IPN.

„Dotăm municipiul cu unități de transport noi pentru a contribui la dezvoltarea mobilității urbane și a asigura condiții prioritare de securitate, accesibilitate și confort pentru pasageri”, notează autoritățile locale. 

Noile troleibuze dispun de mai multe comodități, inclusiv loc special amenajat pentru bagaj de mână, prize USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice, blocurile optice pe bază de LED, oglinzi dotate cu sistem de încălzire, rampă pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant, sisteme de aer condiționat și sisteme de supraveghere video în interior și exterior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău