Zece tineri din Chișinău au primit Premiul municipal pentru tineret

  • 27 Decembrie 2019 14:37
 Zece tineri din Chișinău au primit Premiul municipal pentru tineret

Zece tineri din Chișinău au primit Premiul municipal pentru tineret. La concurs și-au depus dosarele 15 tineri, laureații fiind selectați de către o comisie independentă. Aceștia s-au ales cu diplome, medalii și premii bănești, transmite IPN.

Șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu, a declarat că cel mai important pentru DGETS sunt succesele copiilor, elevilor și tinerilor. Astfel că acest eveniment este o revizuire a succeselor pe care le-a avut Direcția pe parcursul anului.

Viceprimarul Angela Cutasevici a remarcat că scopul concursului este stimularea și promovarea potențialului intelectual, artistic și creativ al tinerilor din municipiul Chișinău. „Pentru noi este important să vină tineri cu idei care să promoveze schimbarea”, a declarat Angela Cutasevici.

Zina Bivol a fost premiată pentru cartea „Femeia cu gust de lapte”, a șasea carte a sa, dar prima din categoria carte-blog. Scriitoarea a fost înaintată la concurs de către Uniunea Scriitorilor din Moldova. „Sunt sigură că nu voi dezamăgi pentru că îmi doresc să muncesc, să mă bucur de succese și, întâi de toate, să fiu împăcată cu mine însămi”, a spus Zina Bivol. Cartea are trei volume, în fiecare parte femeia apare într-o nouă ipostază. „Cumva, e despre trei femei care trăiesc într-un singur om”, a menționat autoarea.

Irina Cabac-Pogorevici este cardiolog și a obținut premiul pentru cercetare. Medicul a încercat să găsească parametri indirecți, non-invazivi, pentru a-i depista din toată masa pacienților hipertensivi pe cei care sunt cu riscul cel mai înalt și necesită intervenție precoce. Premiul, zece mii de lei, Irina Cabac, îl va folosi pentru a-și continua cercetarea.

Premiul municipal pentru tineret se acordă anual pentru realizări și performanțe în domeniile științei, tehnicii, literaturii și artelor și pentru activism civic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău