Zece studenți militari moldoveni au fost selectați pentru competiția „Cambrian Patrol 2018” din Regatul Unit

  • 02 Iulie 2018 13:20
Zece studenți militari moldoveni au fost selectați pentru competiția „Cambrian Patrol 2018” din Regatul Unit

O echipă de studenți ai Academiei Militare a Forțelor Armate “Alexandru cel Bun” (AMFA) a participat la antrenamente de pregătire pentru participarea la competiția de patrulă militară “Cambrian Patrol 2018”, care va avea loc în luna octombrie curent, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Potrivit comandantului-rector al AMFA, colonelul Sergiu Plop, la antrenamentele, care s-au desfășurat în 2 etape începând cu luna mai, au participat 21 de studenți din anii de studii I, II și III. Aceștia au fost instruiți și testați de un grup de militari din cadrul Batalionului 2 al Regimentului Regal Irlandez.

Colonelul Plop a menționat că antrenamentele, care s-au desfășurat la centrele de instruire ale Armatei Naționale, au cuprins misiuni de orientare în teren, patrulare și cercetare, trecere a cursului de apă, precum și acordare a ajutorului medical și evacuare a răniților.

La 28 iunie curent, studenții militari au fost vizitați, la poligonul de la Bulboaca, de Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la Chișinău, Lucy Joyce, care a urmărit cum decurg pregătirile pentru “Cambrian Patrol 2018”.

La finalul ședințelor, doar 10 din cei 21 de studenți au fost selectați pentru competiție.

De menționat că Armata Națională participă pentru a doua oară la "Cambrian Patrol".

„Cambrian Patrol” a fost organizat, pentru prima dată, în 1960, în regiunea Munților Cambrian, pe coasta de vest a Țării Galilor. Competiția este considerată unul dintre cele mai dificile și prestigioase evenimente militare și are ca scop testarea disciplinei și rezistenței fizice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău