Zece procuraturi vor fuziona în două, iar alte opt vor fi lichidate

  • 15 Aprilie 2016 10:02
Zece procuraturi vor fuziona în două, iar alte opt vor fi lichidate

Procuratura unității teritoriale autonome Găgăuzia, procuraturile din Ceadîr-Lunga, Comrat și Vulcănești vor fuziona într-o singură procuratură – Procuratura UTA Găgăuzia.

Această prevedere se conține în noua Lege cu privire la Procuratură și va intra în vigoare pe 1 august a acestui an, după operarea modificărilor în legislația conexă, care reglementează activitatea Procuraturii, precum și ajustarea actelor normative departamentale la prevederile noii legi.

De asemenea, potrivit noii Legi cu privire la Procuratură, la 1 ianuarie 2017, procuraturile sectoarelor Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana și Rîșcani și Procuratura municipiului Chișinău vor fuziona într-o singură procuratură – Procuratura municipiului Chișinău.

Șefii procuraturilor fuzionate își vor continua activitatea în calitate de adjuncți ai procurorului-șef al UTA Găgăuzia și procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, până la expirarea mandatelor pentru care au fost numiți.

O altă prevedere a Legii cu privire la Procuratură stabilește că, la data intrării în vigoare a noii legi, Procuraturile de nivelul Curților de apel (Chișinău, Cahul, Bender și Bălți), procuraturile militare (Chișinău, Bălți și Cahul), precum și Procuratura de transport își vor înceta activitatea.

În afară de Procuratura Generală, în prezent, în Republica Moldova își desfășoară activitatea încă 54 de procuraturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău