Zece nou-născuți au murit într-un incendiu izbucnit la un spital din India

  • 09 Ianuarie 2021 15:50
Zece nou-născuți au murit într-un incendiu izbucnit la un spital din India

Zece nou-născuți au murit sâmbătă într-un incendiu izbucnit la un spital de stat din vestul Indiei, au informat autoritățile, potrivit DPA și Agerpres.

Șaptesprezece copii se aflau în unitatea pentru nou-născuți bolnavi atunci când focul a izbucnit în primele ore ale zilei de sâmbătă la Spitalul General Districtual din Bhandara, statul indian Maharashtra.

Șapte nou-născuți au murit din cauza sufocării cu fum, iar trei din cauza rănilor provocate de arsuri, a declarat pentru presă ministrul sănătății din Maharashtra, Rajesh Tope.

Ceilalți bebeluși au fost salvați de asistenții medicali și de personalul secției.

Toți nou-născuții aveau vârste cuprinse între câteva zile și trei luni, a precizat Prashant Uike, un oficial sanitar districtual din Bhandara.

Guvernul a ordonat o anchetă asupra incidentului și un audit al siguranței pentru toate unitățile de îngrijire neonatală din acest stat.

Rapoartele inițiale indicau faptul că incendiul ar fi putut fi cauzat de un scurtcircuit într-unul dintre incubatoare, a precizat Tope. "Personalul a povestit că secția s-a umplut repede de mult fum negru", a adăugat el.

Autoritățile au renunțat să mai facă autopsia cadavrelor, iar trupurile copiilor au fost încredințate familiilor, a completat Tope.

Acestea vor primi o despăgubire de 500.000 de rupii (circa 6.814 de dolari) fiecare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-1,71
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:7,72 m/s
Sun
0
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Thu
2
Arhivă Radio Chișinău