Zece mii de locuri de muncă, pentru 22 de mii de șomeri cu acte în regulă

  • 21 Februarie 2018 16:44
Zece mii de locuri de muncă, pentru 22 de mii de șomeri cu acte în regulă

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, împreună cu structurile sale teritoriale, propune circa zece mii de locuri de muncă vacante, în diverse domenii de activitate, în condițiile în care 22 de mii de șomeri sunt înregistrați cu acte în regulă. Cele mai multe oferte de muncă sunt în municipiul Chișinău – aproape patru mii – și la Bălți – în jur de 800.

La polul opus sunt raionale Telenești, Taraclia și Dubăsari, cu câte 30 de locuri vacante, relatează IPN.

Cele mai locuri de muncă vacante sunt pentru specialiștii cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați – 78% din numărul total de locuri libere.

Sunt căutați lucrători în industria textilă și confecții – aproape trei mii de locuri vacante. Aici vorbim despre cusătorese, croitori, țesători etc. Peste 700 de posturi libere sunt pentru electro-gazosudori, electromontatori, electricieni, lăcătuși. Oferte sunt și pentru mașiniști – circa 600, lucrători în construcții – 170, lucrători în domeniul serviciilor personale (frizeri, poștași, dispeceri) –180. 

Pentru persoanele cu studii superioare și medii de specialitate sunt disponibile circa două mii de locuri de muncă vacante.  În topul ofertelor vacante sunt inspectorii – circa 400 de funcții, specialiști în domeniul sănătății – peste 300, specialiști în învățământ – peste 200.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă sau pot accesa Portalul pieței muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău