Zborurile dintre R. Moldova și Rusia nu vor fi întrerupte

  • 13 Octombrie 2015 17:23
Zborurile dintre R. Moldova și Rusia nu vor fi întrerupte

Zborurile dintre Republica Moldova și Federația Rusă nu vor fi afectate de interdicțiile reciproce dintre Ucraina și Rusia.

Astfel, companiile aeriene, care efectuează curse regulate din Chișinău spre destinațiile rusești vor continua să activeze în regim obișnuit, anunță Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova în contextul în care pe 25 octombrie intră în vigoare interdicțiile reciproce impuse companiilor rusești și ucrainene pentru avioanele militare și zonele de conflict, transmite IPN.

Interdicțiile au fost impuse de ambele state. Conform informațiilor Autorității Ucraineană pentru Survol, interdicția pentru zbor se va menține până la suspendarea interdicțiilor impuse de Federația Rusă pentru companiile aeriene din Ucraina.

Totodată, spațiul aerian al Ucrainei va fi survolat în aceleași condiții ca până în prezent. Interdicțiile reciproce de survol sunt valabile doar pentru avioanele militare și zonele de conflict.

De asemenea, companiile rusești, care operează cursa Moscova - Chișinău, efectuează zborurile în conformitate cu planurile de zbor aprobate de către EUROCONTROL.

Devierea zborurilor ține exclusiv de competența Autorităților Aeronautice din Rusia și Ucraina, inclusiv modul în care acestea vor coordona anularea interdicțiilor bilaterale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău