Zborul spațial cu echipaj uman al NASA și SpaceX către ISS a fost amânat cu o zi din cauza condițiilor meteo nefavorabile

  • 21 Aprilie 2021 16:50
Zborul spațial cu echipaj uman al NASA și SpaceX către ISS a fost amânat cu o zi din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Zborul spațial cu echipaj uman al NASA și SpaceX către Stația Spațială Internațională (ISS), programat pentru joi, a fost amânat cu o zi din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a anunțat miercuri Agenția spațială americană, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Lansarea este programată să aibă loc vineri, 23 aprilie, la ora 5:49 (9:49 GMT), în loc de joi, 22 aprilie, la ora 6:11 (10:11 GMT), cum fusese inițial planificat, de la Centrul Spațial Kennedy din Florida.

"Chiar dacă condițiile din jurul locului de lansare ar fi favorabile decolării, echipele trebuie să țină cont și de condițiile de-a lungul traiectoriei de zbor", a declarat NASA într-un comunicat.

Agenția spațială americană "prevede o probabilitate de 90% de condiții meteorologice favorabile" pentru lansare, iar vremea ar urma de asemenea să se "îmbunătățească" de-a lungul traiectoriei de zbor. Vântul rămâne "principala îngrijorare meteorologică" în ceea ce privește decolarea.
 

Misiunea numită ''Crew-2'' include doi astronauți americani, Shane Kimbrough și Megan McArthur, dar și pe japonezul Akihiko Hoshide și pe francezul Thomas Pesquet de la Agenția Spațială Europeană (ESA). Toți au mai călătorit anterior în spațiu.


SpaceX, fondată de Elon Musk, a încheiat un parteneriat cu NASA pentru transporturi spațiale într-un moment în care capsula Starliner a companiei Boeing acumulează întârzieri ale zborurilor-test. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău