Zborul MH370: Autoritățile australiene sunt 'sigure' că vor găsi avionul dispărut

  • 06 August 2015 08:42
Zborul MH370: Autoritățile australiene sunt 'sigure' că vor găsi avionul dispărut

Autoritățile australiene au afirmat, joi, că sunt 'sigure' că desfășoară la locul potrivit operațiunile de căutare a avionului care efectua zborul MH370 și că acesta va fi găsit, după confirmarea adusă de premierul malaezian că bucata de aripă descoperit aparține într-adevăr Boeingului companiei Malaysia Airlines dispărut din martie 2014, scrie Agerpres.Descoperirea…

Autoritățile australiene au afirmat, joi, că sunt 'sigure' că desfășoară la locul potrivit operațiunile de căutare a avionului care efectua zborul MH370 și că acesta va fi găsit, după confirmarea adusă de premierul malaezian că bucata de aripă descoperit aparține într-adevăr Boeingului companiei Malaysia Airlines dispărut din martie 2014, scrie Agerpres.

Descoperirea unui fragment de aripă pe insula Reunion este 'în concordanță cu toată muncă pe care am efectuat-o și astfel suntem siguri că desfășurăm operațiunile de căutare la locul potrivit și că vom găsi aparatul', a declarat pentru ABC NewsRadio Martin Dolan, comisarul-șef al biroului australian pentru securitatea transporturilor.

El a subliniat însă că este 'prea devreme' pentru a spune ce s-a întâmplat pe 8 martie 2014 când avionul, cu 239 de persoane la bord, a dispărut fără nicio urmă.

Agenția științifică australiană (CSIRO) a demonstrat că fragmentul de aripă ar fi putut foarte bine să plutească în derivă împins de vânt și curenți, la aproape 4.000 de kilometri de regiunea estimată a prăbușirii.

Australia desfășoară operațiuni de căutare, cu date oferite de sateliți și alte dovezi care indică prăbușirea avionului în sudul Oceanului Indian.

Navele au explorat deja fundul oceanului, pe o suprafață de peste 50.000 de kilometri pătrați, pentru a găsi probe, iar autoritățile prevăd să extindă zona de căutare la 120.000 de kilometri pătrați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău