Zăpada și gheața creează probleme în estul Franței

  • 17 Ianuarie 18:52
Zăpada și gheața creează probleme în estul Franței

Condițiile de iarnă severă, inclusiv zăpada abundentă și ploaia înghețată, au cauzat probleme în Franța, în special în regiunile de lângă granița cu Germania, informează DPA, citat de Agerpres.

Mai multe accidente și întreruperi ale traficului rutier s-au produs în regiunile Alsacia și Lorena, miercuri, iar camioanele au primit interdicție de circulație pe drumurile principale.

O tânără a murit în urma unei coliziuni frontale între două automobile în apropiere de localitatea Longwy, marți seară. Mai multe alte persoane au fost rănite grav în acel accident, a raportat cotidianul Le Republicain Lorrain.

În Metz, un camion răsturnat a blocat autostrada locală miercuri dimineață, în timp ce în satul Zellwiller, aflat la 35 kilometri sud-est de Strasbourg, un camion a derapat lângă o școală primară. Nicio persoană nu a fost rănită, a precizat cotidianul Dernieres Nouvelles d'Alsace.

Traficul rutier a fost parțial oprit pe dealurile din proximitatea munților Vosges, iar utilajele de deszăpezire nu au putut să ajungă pe anumite drumuri din cauza condițiilor dificile generate de formarea gheții pe carosabil.

O avertizare de vreme severă a fost emisă pentru 31 de departamente din jumătatea nordică a Franței.

Trenurile TGV din Franța continuă totuși să circule spre destinații din Germania, deși anumite servicii intercity din Germania spre Franța au fost întrerupte. Se consideră că trenurile germane sunt mai susceptibile să sufere avarii din cauza căderilor de gheață. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău