Zaharova a răspuns la declarațiile ministrului ucrainean de externe referitoare la pașapoartele pentru Donbass

  • 15 Iunie 2020 12:10
Zaharova a răspuns la declarațiile ministrului ucrainean de externe referitoare la pașapoartele pentru Donbass

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, comentând declarațiile făcute de ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, în legătură cu pașapoartele pentru republicile populare Donețk și Lugansk, a declarat că aceste documente sunt o dovadă istorică pentru Kiev a locuitorilor din Donbass.

"Pașapoartele republicilor populare Donețk și Lugansk nu sunt așa simple cum par. Ele nu doar că le-au dat posesorilor lor posibilitatea să traverseze liber frontiera cu Rusia în perioada restricțiilor cauzate de pandemie, dar au devenit și dovada istorică a răspunsului dat de locuitorii Donbassului la atrocitățile comise de regimul de la Kiev ani de-a rândul", a scris Zaharova pe pagina sa de Facebook.

Șeful diplomației ucrainene afirmase pentru agenția Ukrinform că  pașapoartele rusești sunt în Donbass niște acte fără valoare.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat, la 24 aprilie 2019, Decretul privind obținerea simplificată a pașapoartelor rusești de către locuitorii autoproclamatelor republici populare Lugansk și Donețk.

În mai puțin de o săptămână de la semnare, în regiunea Rostov au fost deschise centre pentru eliberarea pașapoartelor rusești. Primele pașapoarte ale Federației Ruse, potrivit schemei simplificate, au fost primite de locuitorii din cele două republici populare auto-proclamate pe data de 14 iunie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău