YouTube va bloca toate conținuturile antivacciniste

  • 29 Septembrie 2021 20:01
YouTube va bloca toate conținuturile antivacciniste

YouTube va bloca toate conținuturile antivacciniste, mergând astfel dincolo de interdicția sa ce vizează informațiile false despre vaccinurile anti-COVID-19 pentru a include și conținuturile bazate pe dezinformări despre alte vaccinuri autorizate pe piață, au anunțat miercuri reprezentanții companiei americane pe blogul oficial al acesteia, informează Reuters, citat de Agerpres.

Printre exemplele de conținuturi care nu vor mai fi permise pe YouTube se află afirmații precum cele conform cărora vaccinul antigripal provoacă infertilitate și vaccinul ROR, conceput pentru a oferi protecție împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, poate să provoace autism, potrivit noilor condiții de utilizare a platformei YouTube.

Compania specializată în partajarea de videoclipuri online, deținută de grupul Alphabet Inc., va interzice de asemenea canalele asociate cu mai mulți activiști antivacciniști importanți, precum Robert F. Kennedy Jr. și Joseph Mercola, a precizat un purtător de cuvânt al platformei YouTube.

Decizia a fost luată într-o perioadă în care YouTube și alte companii-gigant din industria tehnologiei, precum Facebook Inc. și Twitter Inc., au fost criticate pentru faptul că nu au adoptat măsuri suficiente pentru a stopa răspândirea știrilor medicale false pe platformele lor.

Deși YouTube a decis să adopte o poziție mult mai dură împotriva dezinformării, compania americană se confruntă cu reacții ostile pe plan internațional. Marți, canalele de limbă germană ale postului public de televiziune rusesc RT au fost șterse de pe YouTube, întrucât ar fi încălcat politica platformei ce vizează dezinformările privind COVID-19.

Miercuri, reprezentanții Rusiei au declarat că acea decizie reprezintă "o agresiune informațională fără precedent" și au amenințat că vor bloca platforma YouTube. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău