YouTube a blocat canalul parlamentului rus, stârnind furia oficialilor de la Moscova

  • 09 Aprilie 2022 15:10
YouTube a blocat canalul parlamentului rus, stârnind furia oficialilor de la Moscova

YouTube a blocat canalul Duma TV, care difuzează lucrările camerei inferioare a parlamentului rus, generând o ripostă furioasă din partea oficialilor ruși, care au spus că cel mai popular serviciu de streaming din lume s-ar putea confrunta cu restricții ca răspuns, scrie Rador.

Conform unui mesaj de sâmbătă de pe YouTube, canalul Dumei a fost "închis pentru o încălcare a termenilor și condițiilor YouTube". YouTube, deținut de Alphabet Inc's, a fost supus presiunilor autorității ruse de reglementare în domeniul comunicațiilor, Roskomnadzor, iar oficialii ruși au reacționat rapid. "Din câte se pare, YouTube și-a semnat propria sentință.

Salvați conținut, transferați-l pe platformele rusești. Și grăbiți-vă", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, pe serviciul de mesagerie Telegram. Roskomnadzor a transmis că a solicitat Google să restabilească imediat accesul la canalul Duma. "Compania americană de IT se raliază unei pronunțate poziții anti-ruse în războiul informațional declanșat de Occident împotriva țării noastre", a transmis Roskomnadzor. Google nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters. Viaceslav Volodin, purtătorul de cuvânt al Dumei, a spus că decizia YouTube este o dovadă suplimentară a încălcării drepturilor și libertății de către Washington.

"SUA dorește să obțină un monopol în promovarea informațiilor. Nu putem lăsa să se întâmple asta", a afirmat dl Volodin pe Telegram. Rusia a restricționat deja accesul la Facebook și Instagram, Facebook și Instagram, de la Twitter și Meta Platforms, de când a trimis mii de soldați în Ucraina, pe 24 februarie. Autoritățile ruse au încercat anterior să interzică aplicația de mesagerie Telegram, folosită acum pe scară largă de oficiali, dar au ridicat interdicția la jumătatea anului 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău