Yemen | 33 de refugiați somalezi, uciși cu focuri de armă în Marea Roșie

  • 17 Martie 2017 18:49
Yemen | 33 de refugiați somalezi, uciși cu focuri de armă în Marea Roșie

Treizeci și trei de refugiați somalezi, inclusiv femei și copii, au fost uciși cu focuri de armă pe ambarcațiunea lor în Marea Roșie, au indicat astăzi  responsabili din orașul yemenit Hodeida, aflat sub controlul rebelilor șiiți, relatează Agerpres.

Corpurile neînsuflețite ale celor 33 de refugiați au fost transportate la spitale din orașul-port, unde au fost internați și 35 de răniți, a declarat un responsabil din domeniul serviciilor de sănătate, spunând că nu cunoaște circumstanțele atacului. Bilanțul de 33 de morți a fost confirmat de un responsabil portuar.

Responsabilul, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului, a precizat că ambarcațiunea cu refugiați a reușit să acosteze în Hodeida și că victimele au fost atinse de gloanțele unor arme ușoare, ceea ce exclude posibilitatea unui atac aerian. El a mai spus că alte câteva zeci de somalezi care au supraviețuit atacului, precum și trei traficanți yemeniți sosiți la bordul ambarcațiunii, au fost duși la închisoarea centrală din oraș.

Yemenul, în pofida războiului și a crizei umanitare prin care trece, continuă să atragă refugiați din Cornul Africii, care fug de sărăcia din țara lor. Mai multe tabere de refugiați somalezi există în sudul Yemenului, dar nici una în regiunea Hodeida, situată mai la nord.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău