Xi Jinping s-a referit la noile direcții ale colaborării dintre Rusia și China

  • 07 Iunie 2019 17:59
Xi Jinping s-a referit la noile direcții ale colaborării dintre Rusia și China

Economia digitală poate fi o nouă direcție a colaborării dintre Federația Rusă și China, a afirmat astăzi președintele R.P.Chineze, Xi Jinping.

"Noi avem în Rusia nu doar cel mai mare vecin și partener strategic global, dar și unul dintre cei mai importanți și prioritari parteneri în toate domeniile. În spiritul dezvoltării stabile, țările noastre colaborează activ în domeniul surselor regenerabile de energie, inclusiv gazele naturale, urmăresc inovațiile tehnico-științifice, economia digitală, comerțul electronic ca noi direcții de cooperare", a declarat astăzi președintele chinez, la ședința plenară a Forumului Economic Mondial de la Sankt Petersburg.

După cum transmite agenția RIA - Novosti, președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, făcuse anterior apel la camera inferioară a legislativului rus și la parlament să-și unească eforturile pentru a accelera introducerea și adoptarea, până la sfârșitul anului, a legilor necesare pentru dezvoltarea economiei digitale. Economia digitală, a adăugat Volodin, poate permite atingerea unui ritm de dezvoltare a PIB-ului de peste 4% pe an, lucru care trebuie garantat prin lege.

sursa: rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău