Xi Jinping: Coronavirusul, cea mai gravă urgență sanitară în China din 1949

  • 23 Februarie 2020 15:24
Xi Jinping: Coronavirusul, cea mai gravă urgență sanitară în China din 1949

Coronavirusul reprezintă cea mai gravă urgență sanitară care a afectat China de la fondarea regimului comunist în 1949, a declarat duminică președintele Xi Jinping, recunoscând existența unor ''lacune'' în acțiunile de răspuns la epidemie, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Trebuie să tragem învățăminte din lacunele apărute în răspunsul la epidemie", a declarat acesta, potrivit relatărilor difuzate de televiziunea națională.

Epidemia de pneumonie virală, care a contaminat aproape 77.000 de persoane în China, dintre care peste 2.400 au decedat, ''este o criză, o mare încercare pentru noi'', a mai spus liderul chinez.

China a fost și epicentrul epidemiei de SARS, în perioada 2002-2003, care a dus la decesul a circa 650 de persoane pe teritoriul țării, inclusiv în Hong Kong.

Prin comparație, Covid-19 se dovedește ''foarte dificilă de prevenit și de ținut sub control'', a declarat liderul chinez cu prilejul unei reuniuni la care participă cei mai înalți oficiali din țară.

Ca măsură de prevenire a transmiterii, guvernul a plasat în carantină, în urmă cu exact o lună, orașul Wuhan, epicentrul epidemiei, unde locuiesc 11 milioane de persoane.

Epidemia, care s-a răspândit în circa 30 de țări și teritorii, a generat o puternică încetinire a economiei chineze.

Xi Jinping a recunoscut că va avea ''inevitabil un impact puternic asupra economiei și societății'', dar a dat asigurări că efectele acesteia vor fi ''pe termen scurt'' și gestionabile. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău