Wolf Dietrich Heim și-a încheiat vizita la Chișinău și Tiraspol

  • 20 Ianuarie 2017 15:33
Wolf Dietrich Heim și-a încheiat vizita la Chișinău și Tiraspol gov.md

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, și-a încheiat vineri, 20 ianuarie, vizita la Chișinău și Tiraspol.

El a declarat într-o conferință de presă că președinția austriacă a OSCE va continua abordarea inițiată de președinția germană a organizației și se va concentra pe propunerile incluse în protocolul de la Berlin, dar și pe problemele economice, care afectează viața oamenilor, precum transportul, comunicațiile, vama, problemele agricultorilor din raionul Dubăsari și ale școlilor cu predare în grafie latină.

Oficialul s-a arătat încrezător că pe parcursul acestui an vor avea loc negocieri oficiale în formatul ”5 + 2”, dar nu se știe cu exactitate când.

El a mai anunțat că președintele în exercițiu al OSCE din partea Austriei, ministrul de externe al acestei țări, Sebastian Kurz, va face o vizită în Republica Moldova la 3 și 4 februarie, urmând să ajungă la Chișinău și la Tiraspol.

Pe 18 ianuarie, Ambasadorul Heim s-a întâlnit la Chișinău cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, Prim-ministrul Pavel Filip, Viceprim-ministrul pentru reintegrare și reprezentantul politic al Republicii Moldova Gheorghe Bălan și Viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene Lilian Darii.

Pe 19 ianuarie, Reprezentantul Special s-a întâlnit la Tiraspol cu liderul Vadim Krasnoselski, șeful Sovietului Suprem Alexandr Șcerba si negociatorul principal din partea Transnistriei Vitali Ignatiev.

De asemenea, în cadrul vizitei, Ambasadorul Heim a avut întrevederi cu ambasadorii acreditați ai Federației Ruse și Ucrainei (mediatori), precum și ai Uniunii Europene și Statelor Unite (observatori), ca parte a eforturilor coordonate ale partenerilor internaționali în formatul „5+2” pentru a sprijini părțile în avansarea procesului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău