Wizz Air Group anunță o reducere cu 4,4% a emisiilor în luna mai față de anul precedent

  • 14 Iunie 2019 11:35
Wizz Air Group anunță o reducere cu 4,4% a emisiilor în luna mai față de anul precedent

Valoarea emisiilor de CO2 ale Wizz Air per pasager/km a înregistrat o tendință continuă de scădere în ultimii ani, reducându-se cu 4,4% în luna mai 2019 față de anul precedent, se arată într-un comunicat al operatorului aerian.

'Cu 56,5g CO2 pe pasager/km în mai 2019, Wizz Air este compania aeriană cu cea mai mică amprentă ecologică pe pasager. În continuare, Wizz Air face un demers proactiv pentru a include cifra emisiilor în statisticile sale lunare, adăugând transparență pentru a le permite pasagerilor să dețină toate informațiile necesare pentru a face alegeri responsabile. Wizz Air operează o flotă modernă de aeronave Airbus A320, A321CEO și A321NEO cu o vârstă medie de 4,7 ani, una dintre cele mai tinere din industrie. Valoarea emisiilor de CO2 ale Wizz Air per pasager/km a înregistrat o tendință continuă de scădere în ultimii ani, reducându-se cu 4,4% în luna mai 2019 față de anul precedent', se precizează în document.

Potrivit acestuia, cu mai mult de 250 de aeronave Airbus A321NEO comandate, Wizz Air va continua să își crească eficiența și rezultatele în acest domeniu, amprenta ecologică urmând să scadă cu o treime pentru fiecare pasager pe parcursul următorului deceniu.

A320neo și celelalte modele din familie au încorporat cele mai noi tehnologii, inclusiv motoarele de nouă generație și designul de referință al cabinei, oferind economii de 20% pentru costurile de combustibil. A321neo oferă, de asemenea, beneficii semnificative pentru mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei de zgomot în comparație cu aeronavele de generație anterioară, se mai arată în comunicat.

'Astăzi, având cele mai scăzute emisii de CO2 pe pasager/km din industrie, Wizz Air este deja cea mai ecologică alegere de călătorie cu avionul pe care un pasager o poate face. Am stabilit obiective ambițioase pentru a diminua în continuare impactul asupra mediului, prin implementarea tehnologiei de ultimă generație și reducerea emisiilor de CO2 pe pasager cu o treime până în 2030. Avem cele mai bune instrumente pentru a realiza acest lucru - aeronava A321NEO cu o configurație de 239 de locuri pentru pasageri și motoarele Turbofan de la Pratt and Whitney oferă cea mai curată și mai ecologică tehnologie care există în prezent în lume', a declarat Jozsef Varadi, Chief Executive Officer al Wizz Air.

Wizz Air operează o flotă de 113 aeronave Airbus A320 și A321 și oferă mai mult de 650 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 146 de destinații din 44 de țări. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA) și a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău