Wikipedia intră în grevă

  • 17 Ianuarie 2012 14:09
Wikipedia intră în grevă

Versiunea în limba engleză a enciclopediei virtuale Wikipedia nu va mai putea fi accesată timp de 24 de ore, miercuri, 18 ianuarie, în semn de protest față de proiectul de lege împotriva pirateriei pe internet 'Stop Online Piracy Act' (SOPA) pe care-l dez

Versiunea în limba engleză a enciclopediei virtuale Wikipedia nu va mai putea fi accesată timp de 24 de ore, miercuri, 18 ianuarie, în semn de protest față de proiectul de lege împotriva pirateriei pe internet 'Stop Online Piracy Act' (SOPA) pe care-l dezbate Congresul SUA.

Proiectul de lege SOPA și versiunea sa din Senat vor dăuna Internetului liber și deschis și vor oferi noi intrumente pentru cenzurarea de site-uri internaționale în SUA, a declarat Fundația Wikipedia într-un comunicat privind acțiunea de protest.

Wikipedia face parte din platforma Netcoalition.com, în care s-au unit Google, Yahoo!, Facebook, Twitter și alții în încercarea de a paraliza inițiativa legislativă.

Proiectul 'Stop Online Piracy Act' ar permite Departamentului de Justiție american să urmărească și să deconecteze orice particular sau întreprindere care ar putea fi acuzată de utilizarea de material protejat de drepturi de autor în SUA și în afara țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău