Washingtonul le cere americanilor ''să părăsească Etiopia cât de curând posibil''

  • 05 Noiembrie 2021 18:56
Washingtonul le cere americanilor ''să părăsească Etiopia cât de curând posibil''

SUA le-au cerut vineri americanilor care se află în Etiopia ''să părăsească țara cât de curând posibil'' din cauza ''escaladării'' conflictului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Le recomandăm cu putere cetățenilor americani să renunțe să se deplaseze în Etiopia și celor care se află în prezent în Etiopia să înceapă să se pregătească să părăsească țara", a postat ambasada americană de la Addis Abeba pe Twitter.

Departamentul de Stat american și-a întărit deja avertismentul către cetățenii americani, recomandându-le să nu meargă în țara în război sau "să ia în calcul să plece dacă se află deja la fața locului".

Însă într-un comunicat publicat vineri, ambasada merge mai departe.

"Situația securitară în Etiopia este foarte instabilă. Recomandăm cetățenilor americani aflați în Etiopia să părăsească țara cât de curând posibil", a transmis misiunea diplomatică.

Ambasada SUA recomandă părăsirea țării cu un zbor comercial dar se declară gata să-i ajute pe americani în caz de nevoie.

Nouă grupuri rebele etiopiene au anunțat vineri la Washington crearea unei alianțe împotriva guvernului premierului Abiy Ahmed, într-un "front unit" condus de combatanții din Frontul de eliberare al poporului din Tigray (TPLF), care amenință să pornească spre capitala Addis Abeba. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău