Wall Street Journal | Casa Albă se pregătește pentru un posibil summit între Trump și Putin

  • 02 Iunie 2018 16:18
Wall Street Journal | Casa Albă se pregătește pentru un posibil summit între Trump și Putin

Conform unor surse apropiate acestui demers, Washingtonul plănuiește organizarea unui summit între președintele american Donald Trump și liderul rus Vladimir Putin, relatează The Wall Street Journal.

La întâlnire ar urma să fie abordate teme precum Siria, Ucraina și controlul armelor nucleare, precizează CaleaEuropeana.ro

Un oficial al administrației Trump a declarat vineri că Jon Huntsman, ambasadorul  Statelor Unite în Rusia, se află la Washington pentru coordonarea unei posibile întâlniri.

Summitul ar fi a treia întrevedere dintre cei doi lideri, celelalte două având loc cu ocazia summitului G20 din iulie 2017 și summitului din Vietnam tot de anul trecut.

În luna aprilie, președintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice, să întreprindă o vizită în SUA și a afirmat că va fi bucuros să-l primească pe președintele rus la Casa Albă.

Ultima vizită a lui Vladimir Putin la Casa Albă datează din luna noiembrie a anului 2001, când liderul de la Kremlin s-a întâlnit cu președintele american din acea perioadă, George W. Bush.

Planificarea vizitei a fost întreruptă de expulzarea diplomaților ruși din SUA și din alte state occidentale, ca formă de solidaritate cu Marea Britanie, urmare a otrăvirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia, de care Moscova, în viziunea Londrei și a UE, se face vinovată. 

La aceste aspecte se adaugă investigația privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale americane din SUA, din 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău