Vulcanul indonezian Anak Krakatau a expulzat în atmosferă o coloană de cenușă înaltă de 1.500 de metri

  • 05 Februarie 2022 14:54
Vulcanul indonezian Anak Krakatau a expulzat în atmosferă o coloană de cenușă înaltă de 1.500 de metri

Vulcanul Anak Krakatau din Indonezia a expulzat în atmosferă o coloană groasă de cenușă care a ajuns sâmbătă până la înălțimea de 1.500 de metri, a anunțat Agenția geologică din această țară, citată de DPA.

Vulcanul indonezian a erupt și vineri, când a trimis în atmosferă o coloană de fum gri până la înălțimea de 1.000 de metri, potrivit aceleiași agenții.

Anak Krakatau prezintă o activitate seismică susținută de la jumătatea lunii ianuarie, a precizat Agenția Națională pentru Managementului Dezastrelor.

Autoritățile indoneziene i-au avertizat pe localnici cerându-le să se îndepărteze de zona de siguranță instituită pe o rază de 2 kilometri în jurul vulcanului.

Uriașa erupție din 2018 a acestui vulcan a declanșat un tsunami de-a lungul coastelor insulelor Sumatra și Java, ucigând 430 de persoane. În urma acelei erupții, vulcanul Krakatau a scăzut în înălțime după prăbușirea părții superioare a craterului său.

El se află în Strâmtoarea Sunda, situată între insulele Java și Sumatra.

Anak Krakatau, care înseamnă în limba indoneziană "Copilul lui Krakatau", a fost creat după legendara erupție a vulcanului Krakatau din august 1883, care a ucis circa 35.000 de oameni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău