Vulcanul Etna a erupt joi pentru a șasea oară în ultimele opt zile

  • 25 Februarie 2021 15:33
Vulcanul Etna a erupt joi pentru a șasea oară în ultimele opt zile

Vulcanul italian Etna a erupt joi pentru a șasea oară în ultimele opt zile, expulzând jeturi de lavă care au atins în aer înălțimi de aproximativ 500 de metri, au anunțat reprezentanții Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) din Italia, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Craterul sud-estic al vulcanului sicilian a emis un nor gros de cenușă vulcanică și fum, care s-a ridicat până la o altitudine de câțiva kilometri.

Erupția de joi a părut totuși de mai mică intensitate în comparație cu un fenomen similar petrecut săptămâna trecută, a declarat un rezident din Catania, un oraș situat la poalele acestui vulcan cu altitudinea de 3.326 de metri.

Aceasta a fost cea de-a șasea erupție a vulcanului Etna din ultimele opt zile, stabilind un nou record pentru craterul său sud-estic, a dezvăluit vulcanologul Marco Viccaro pentru cotidianul italian Corriere della Sera.

Etna a mai erupt cu o astfel de frecvență și în trecut, însă acele erupții succesive au provenit de la un alt crater al său.

Vulcanul Etna, situat în partea estică a insulei italiene Sicilia, traversează o perioadă foarte activă de la jumătatea lunii februarie, iar cele mai recente erupții ale sale s-au produs de obicei în timpul serii și al nopții.

Erupțiile Etnei, un spectacol al naturii, nu reprezintă de obicei o amenințare imediată pentru oamenii care locuiesc în zonele înconjurătoare, în care se depune adeseori un strat de cenușă vulcanică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,2 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău