Vremea caldă revine în această săptămână

  • 07 Octombrie 19:28
Vremea caldă revine în această săptămână

Vremea caldă revine în această săptămână, cu temperaturi normale pentru această perioadă în Republica Moldova, prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în zilele ce urmează cel mai cald se așteaptă să fie în regiunea de sud a țării. În această zonă, mercurul din termometre ar putea să se ridice ziua până la 25 de grade Celsius. În timpul nopții, valorile termice la sud vor atinge maxime de 13 grade.

Prognozele de la centru și nord arată cu câteva grade mai puțin. Astfel, în această parte a țării vom avea până la 21 de grade Celsius ziua, și 5-10 grade, noaptea.

În această săptămână, pe întreg teritoriul țării se prevede cer variabil, periodic însorit, fără ploi.

În popor, luna octombrie este numită Brumărel. Specialiștii în etnografie și folclor spun că de luna octombrie se leagă multe superstiții. „Bătrânii mai cred și acum că, dacă frunzele pomilor se îngălbenesc și cad repede, e semn că anul care urmează va fi roditor. Tradiția populară spune că dacă în luna octombrie este multă brumă sau zăpadă, frig sau ger, luna ianuarie va fi blândă și mai caldă”, afirmă mai multe surse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:4,63 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău