Vreme extremă în Europa. Val neobișnuit de căldură în Portugalia și inundații în Italia

  • 14 Mai 2019 14:30
Vreme extremă în Europa. Val neobișnuit de căldură în Portugalia și inundații în Italia

Vreme rea și în alte țări europene. Nordul și centrul Italiei au fost afectate de inundații puternice care au lăsat în urmă cel puțin 4 morți și pagube de milioane de euro. Viiturile au afectat și nord-vestul Bosniei și Herțegovinei. În acest timp, peninsula Iberică s-a confruntat cu temperaturi caniculare, înregistrate de obicei în mijlocul verii, scrie Digi24.

Furtuni puternice însoțite de ploi torențiale și grindină au lovit nordul și centrul Italiei. În mai multe orașe, școlile și grădinițele au fost închise. Autoritățile au interzis traficul pe anumite poduri și drumuri care riscau să fie înghițite de ape.

Ploile puternice au afectat și o regiune agricolă din sudul Italiei unde s-au înregistrat pagube majore. Problemele nu s-au terminat în peninsulă. Mai multe regiuni din centru sunt sub avertizări de ploi și vânt puternic.

În Bosnia și Herțegovina, mai multe râuri au ieșit din matcă după ce a plouat torențial. Localități întregi din nord-vestul țării au rămas izolate pentru că drumurile de acces au fost distruse. Zeci de oameni au rămas fără case.

În acest timp, în Peninsula Iberică s-a înregistrat un val neobișnuit de căldură pentru această perioadă a anului. Mercurul din termometre a trecut bine de 30 de grade Celsius, iar oamenii s-au grăbit către plaje pentru a se răcori.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău