Votat în lectură finală: agenții economici vor fi scutiți de facturi fiscale atunci când vor face cumpărături cu cardul bancar și vor dori să-și deducă cheltuielile

  • 02 Iunie 2022 16:30
Votat în lectură finală: agenții economici vor fi scutiți de facturi fiscale atunci când vor face cumpărături cu cardul bancar și vor dori să-și deducă cheltuielile

Proiectul de lege, prin care agenții economici sunt scutiți de necesitatea perfectării facturilor fiscale atunci când vor face cumpărături cu cardul bancar și vor dori să-și deducă cheltuielile, a fost votat în cea de-a doua lectură.

Deputații au MODIFICAT Codul fiscal și Legea cu privire la contabilitate și raportare financiară.

Inițiativa legislativă, elaborată de Radu Marian, vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, și alți deputați, va permite acceptarea bonurilor fiscale în calitate de documente contabile pentru agenți economici care procură mărfuri/servicii cu cardul corporativ. Așadar, bonul fiscal eliberat va putea servi ca document confirmativ pentru deducerea cheltuielilor.

”Această modificare va reprezenta o relaxare birocratică importantă pentru agenții economici, în special în cazul cumpărăturilor de mică valoare. Timpul irosit pentru completarea facturilor fiscale, eliberarea lor, semnarea lor de către toate părțile tranzacției, va putea fi în schimb utilizat pentru activități mult mai productive”, a argumentat deputatul. 

Implementarea proiectului nu necesită bani de la bugetul de stat. În schimb are impact pozitiv asupra activității agenților economici care nu vor avea nevoie de a procura, perfecta și transmite facturi fiscale.

”Dar beneficiul de bază este timpul, pe care îl vor economisi antreprenorii, în special cei din micul business”, a declarat Radu Marian.  

Proiectul va intra în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău