Vor să interzică consumul de carne de pisică și de câine

  • 26 Noiembrie 2014 08:55
Vor să interzică consumul de carne de pisică și de câine

O petiție solicitând interzicerea consumului de carne de pisică și de câine a fost depusă la parlamentul Elveției.

O petiție care solicită interzicerea consumului de carne de pisică și de câine în Elveția a fost depusă marți la parlament, cu scopul de a pune capăt acestei practici culinare întâlnite în unele zone din țara cantoanelor, relatează Agerpress.
Petiția, semnată până în prezent de circa 16.000 de persoane, este rodul unei inițiative a asociației SOS Chats Noiraigue.

'Circa 3% dintre elvețieni mănâncă pe ascuns carne de pisică sau de câine. Acest lucru se întâmplă în special în regiunea Lucerna, în cantoanele Appenzell, Jura și Berna', a explicat Tomi Tomek, fondatoarea asociației, care este și președintele acesteia. Ea recunoscut că este imposibil de estimat numărul câinilor și pisicilor afectate de această practică culinară.

În timp ce carnea de câine este folosită în special pentru a prepara cârnați și grăsimi împotriva reumatismului, carnea de pisică este gătită asemenea celei de iepure în perioada Crăciunului, în special în cantoanele Berna, Lucerna și Jura, susține SOS Chats Noiraigue.

În 2013, asociația a obținut interzicerea comerțului cu blană de pisică, amintește Agerpress.
Petiția a fost semnată de mai multe personalități, inclusiv din alte țări. Din Franța, se remarcă actrița Brigitte Bardot și de prezentatorul de televiziune Michel Drucker, care obișnuiește să apară în emisiuni însoțit de câinele său.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Tue
27
Wed
23
Thu
21
Fri
23
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău