Vom plăti mai mult pentru energia electrică (Timpul)

  • 09 Noiembrie 2015 10:20
Vom plăti mai mult pentru energia electrică (Timpul)

De astăzi vom plăti mai mult pentru energia electrică, titrează Timpul. Prețul pentru curent s-a mărit cu 30 la sută. Noile tarife au fost aprobate în luna iulie, dar decizia de majorare a fost suspendată pentru o perioadă de două luni. Experții internaționali au sugerat, în cadrul auditului, tarife mai mari pentru energia electrică și gaze naturale față de cele stabilite…

De astăzi vom plăti mai mult pentru energia electrică, titrează Timpul. Prețul pentru curent s-a mărit cu 30 la sută. Noile tarife au fost aprobate în luna iulie, dar decizia de majorare a fost suspendată pentru o perioadă de două luni. Experții internaționali au sugerat, în cadrul auditului, tarife mai mari pentru energia electrică și gaze naturale față de cele stabilite de ANRE.

Timpul scrie despre marșul unionist de la Chișinău. Manifestația s-a desfășurat sub sloganul „Resetăm cele două state românești”. Participanții au cerut formarea unui executiv comun, ambele țări fiind conduse în acest moment de guverne interimare.

Silviu Tănase comentează în Timpul că protestele în masă din București și Chișinău, au arătat că o bună parte a societății nu mai acceptă felul în care merg lucrurile. ”Puterea de pe ambele maluri ale Prutului a crezut că poate spune povești frumoase în campanii și să guverneze ca pe vremea Partidului Comunist. Totodată, autorul atenționează că dacă ”societatea de pe ambele maluri de Prut nu va reuși să instaureze un sistem care va înțelege că nu există nimic mai presus de lege, este doar o problemă de timp până va avea loc o nouă catastrofă cu zeci de morți”...

În Adevărul, fostul premier Valeriu Streleț acuză PD-ul că ”e disperat să-și conserve sistemul”. Valeriu Streleț, consideră că Guvernul pe care l-a condus a fost demis din cauza că, în sfârșit, intenționa să lanseze un real proces de reformare în diferite domenii și că voia să scape de sub influența politică. Fostul premier al Republicii Moldova spune că acest lucru i-a deranjat pe democrați, care voiau să mențină actualul sistem așa cum este.

Ziarul Național reține declarațiile democratului Andrian Candu de ieri de pe Facebook, potrivit cărora partidul pe care îl reprezintă este „proeuropean”, are „merite la toate succesele” apropierii R. Moldova de UE și referitoare la „regretul” de a fi lăsat „PLDM să fure miliardul”. Acestea au stârnit reacții dure din partea deputaților liberal-democrați. Deputata Maria Ciobanu: „În țara haiducului Plahotniuc, finul său Candu a luat-o cu totul razna. De la o voce voit mieroasă, așezată bine pe tocat minciuni, a trecut la una veninoasă, atacând direct și impardonabil”.

Ziarul de Gardă scrie în varianta sa electronică despre ”Lecția românească de justiție pentru R. Moldova”. Ziarul de Gardă a fost la București, unde a analizat sistemul de justiție din România, activitatea și organigrama instituțiilor, precum și modul în care justiția de peste Prut, care la începutul anilor 2000 suferea așa cum suferă astăzi cea din R. Moldova, a reușit să reînvie din propria-i cenușă și să devină una cu adevărat performantă, un model nu doar pentru R. Moldova, ci și pentru multe țări din Europa.
Tot Ziarul de Gardă dedică un articol pictoriței Valentina Rusu-Ciobanu la 95 de ani. Valentina Rusu-Ciobanu aparține generației de artiști plastici basarabeni care s-au format încă în ambianța culturală a României interbelice, iar creația sa a marcat o epocă în istoria artelor plastice naționale.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău