Volumul plăților informale în școli s-au ridicat în anul 2017 la circa 1,1 miliarde lei

  • 31 Octombrie 2018 11:53
Volumul plăților informale în școli s-au ridicat în anul 2017 la circa 1,1 miliarde lei

Potrivit unui studiu, realizat de către Institutul de Politici Publice, în parteneriat cu Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-AXA”, volumul plăților informale în școli s-au ridicat în anul 2017 la circa 1, 1 milioane de lei, suma fiind de două ori mai mare decât în anul 2015. Acestea sunt cifrele prezentate astăzi în cadrul unui studiu sociologic despre plățile informale în școli.

Anual, o familie achită în medie 3389 de lei, plăți informale, cei mai mulți bani sunt cheltuiți pentru orele suplimentare ale elevilor și pentru taxele de admitere în instituția de învățământ.

Aproximativ jumătate dintre părinți afirmă că plățile din școli reprezintă pentru familiile lor o povară financiară. Cealaltă jumătate declară că astfel de plăți sunt acceptabile pentru ei, unii părinți fiind gata să plătească și mai mult.

Cel mai des, părinții plătesc informal din propria inițiativă. În cazul părinților care nu plătesc din propria inițiativă, plățile informale sunt solicitate de către cadrele didactice, de comitetele părinților sau de către directorii de școli.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău