Volumul „Atingeri de Aripi” al Victoriei Fonari, lansat la Salonul Academic al Universității „Danubius” din Galați (AUDIO)

  • 08 Decembrie 2019 12:43
0%
00:00:00
00:00:00

Lansarea cărții unei tinere poete din Republica Moldova a avut loc recent la Salonul Academic al Universității “Danubius” din Galați. E vorba de volumul de poezie “Atingeri de Aripi”, al scriitoarei, criticului literar și doctorului în filologie, Victoria Fonari.

Cartea a apărut în 2018 la editura “Ateneul Scriitorilor”, de la Bacău, cu prilejul celor 100 de ani de la Marea Unire. Ea  a fost întâmpinată cu deosebit interes de cititorii de pe ambele maluri ale Prutului, având mai multe lansări, inclusiv în mai multe licee din Republica Moldova.

Victoria Fonari afirmă că versurile sale sunt o exprimare sublimată a unor emoții proprii fiecărui om:

Cartea “Atingeri de Aripi” are trei compartiente. Unul, durut pentru mine, este plecarea părinților în eternitate și este dedicat acestui moment, care ne face să vedem părinții altfel și a le spune ceea ce nu am reușit să le-o spunem.

În această carte am și versuri ce țin de elementul bucuriei, spune autoarea. Poezia ține de o emoție, văzută un pic altfel – metaforic, prin imagini,- pe care noi parcă o brodăm, sau o țesem într-un text”.

Poezia este o oprire a timpului, “un timp care mă ia din timp”, afirmă Antonița Fonari.

Autoarea consideră că fiecare om are nevoie de lectură, pentru a-și descoperi propria identitate. Ea își vede cartea ca pe un text care poate oferi un răspuns la întrebarea cum să-ți trăiești emoția și să o valorifici într-o cunoaștere a propriei existențe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău