Volodimir Zelenski : Sprijinul pentru Ucraina nu este un act de caritate, ci o investiție în securitatea globală și în democrație

  • 22 Decembrie 2022 08:50
Volodimir Zelenski : Sprijinul pentru Ucraina nu este un act de caritate, ci o investiție în securitatea globală și în democrație

Sprijinul pentru Ucraina nu este un act de caritate, ci o investiție în securitatea globală și în democrație, a afirmat, ieri, 21decembrie, Volodimir Zelenski într-un discurs ținut în Congresul american, notează Radio România.

Președintele ucrainean s-a aflat în Statele Unite în prima sa vizită în străinătate de la declanșarea războiului, pe 24 februarie. Cu acest prilej, Washingtonul a promis noi ajutoare pentru Ucraina, inclusiv un sistem de apărare anti-aeriană Patriot, cerut insistent de Kiev.

La întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Joe Biden, Volodimir Zelenski a spus că este nevoie de mai multe sisteme Patriot pentru a face față atacurilor rusești.

Statele Unite sunt de departe cel mai important furnizor de armament pentru Ucraina, iar echipamente furnizate de americani, au jucat un rol decisiv în respingerea atacurilor rusești.

Vizita surpriză a lui Zelenski a avut loc la exact 300 de zile de la declanșarea invaziei la scară largă a Rusiei și a fost prima întreprinsă de șeful statului ucrainean în străinătate, de când a început războiul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău