Volodimir Zelenski: Rusia încearcă să transforme vizita misiunii AIEA la Centrala Nucleară de la Zaporojie, într-o excursie

  • 02 Septembrie 2022 10:20
Volodimir Zelenski: Rusia încearcă să transforme vizita misiunii AIEA la Centrala Nucleară de la Zaporojie, într-o excursie

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia încearcă să transforme vizita misiunii Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) la Centrala Nucleară de la Zaporojie într-o excursie fără rezultate.

Într-un discurs video difuzat joi seară, Zelenski a afirmat că ocupanții ruși au depus eforturi și pentru a înșela delegația AIEA, inclusiv prin intimidarea locuitorilor din Enerhodar, orașul care găzduiește centrala nucleară controlată de trupele de ocupație.

Pe de altă parte, liderul ucrainean a salutat vizita misiunii AIEA la centrala din Enerhodar, care a avut loc în pofida tuturor provocărilor ocupanților ruși și a bombardării orașului și a teritoriului centralei. Volodimir Zelenski și-a exprimat speranța că misiunea AIEA va trage, totuși, concluzii obiective din ceea ce se întâmplă la Centrala Nucleară Zaporijjia.

Președintele a adăugat că Centrala Nucleară Zaporijjia va putea reveni la o funcționare complet sigură, așa cum era când se afla sub controlul Ucrainei, doar după retragerea trupelor ruse și după ce ocupanții vor înceta provocările și bombardarea Enerhodarului și a zonelor învecinate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău