Volodimir Zelenski: Victoria Ucrainei va reuni Moldova de pe ambele maluri ale Nistrului

  • 28 August 14:09
Volodimir Zelenski: Victoria Ucrainei va reuni Moldova de pe ambele maluri ale Nistrului

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, consideră că victoria ucrainenilor în războiul împotriva Federației Ruse-agresoare va avea impact asupra situației din Republica Moldova, Belarus și Georgia, scrie gordonua.com, citat de IPN.

Zelensky a declarat despre aceasta într-un interviu acordat prezentatoarei TV Natalia Moseiciuk, publicat pe YouTube pe 27 august, comentând o secvență a conversației jurnalistei cu liderul opoziției belaruse Svetlana Tihanovskaya.

În imagine, Moseciuk o întreabă pe Tihanovskaya cum îi pare scenariul că poate veni un moment când ea se va adresa comandantului suprem al Ucrainei, Zelensky, cu o solicitare de a se implica în eliberarea Belarusului.

„Nu exclud”, răspunde Tikanovskaya în videoclip. Comentând fragmentul în cauză, Zelenski se exprimă că așa și va fi. „Pe bune. Cred că victoria ucraineană va pune capăt [situației existente]. Și mă bucur foarte mult pentru societățile acestor state. Nu numai pentru Belarus. Va fi o chestiune și pentru Moldova astăzi dezmembrată…Va fi vorba despre reintegrarea Moldovei. Va fi o chestiune și pentru Georgia", a comentat președintele. "Sunt sigur că victoria Ucrainei va permite o soluție politică pentru democrații, refacerea integrității acestor state... inclusiv Belarusului, integrității Georgiei și Moldovei. Așa că doamna Tihanovskaya nu trebuie să se gândească la armatele altor state”, a punctat liderul ucrainean.

Sursa citată precizează că la începutul lunii iunie, Vladimir Zelensky spunea că Ucraina ar putea ajuta Moldova să rezolve problema regiunii transnistrene nerecunoscute (ocupată de Federația Rusă) doar dacă ar exista o astfel de solicitare de la Chișinău. Demersul, însă nu avut continuitate.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
6
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău