Volodimir Zelenski, la Bruxelles: „Sancțiunile împotriva Rusiei sunt necesare înainte de invadarea Ucrainei, nu după”

  • 16 Decembrie 2021 08:38
Volodimir Zelenski, la Bruxelles: „Sancțiunile împotriva Rusiei sunt necesare înainte de invadarea Ucrainei, nu după”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat sancțiunile împotriva Rusiei ar trebui impuse înainte de invadarea teritoriului ucrainean.

Astfel, nu ar mai avea loc un conflict armat - consideră Zelenski. Potrivit RBC, liderul ucrainean a făcut declarații în acest sens joi seară, la Bruxelle, în urma unor discuții purtate cu mai mulți oficiali europeni. Volodimir Zelenski a amintit că unii dintre liderii europeni promit să impună sancțiuni puternice Rusiei în cazul în care aceasta va invada Ucraina. Totuși, a subliniat Zelenski, un conflict armat poate fi evitat dacă măsurile restrictive sunt adoptate în prealabil.

"Țara noastră este interesată de sancțiuni, înainte de o posibilă escaladare. Și, astfel, s-ar putea să nu mai aibă loc (o escaladare a situației de securitate la granița cu Rusia - n.r.)" - aexplicat liderul ucrainean. Potrivit acestuia, sancțiunile impuse în avans ar putea împiedica pașii periculoși ai Rusiei și ar putea pune capăt conflictului militar care se desfășoară în Donbas de aproape opt ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău