Volodimir Zelenski face marți prima vizită oficială în România de la începutul invaziei

  • 09 Octombrie 2023 13:52
Volodimir Zelenski face marți prima vizită oficială în România de la începutul invaziei

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski va face, marți, o vizită oficială în România. Liderul de la Kiev va avea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și la Parlament, cu președinții celor două Camere ale Legislativului, Alfred Simonis și Nicolae Ciucă. Un plen reunit al Camerei Deputaților și Senatului are loc, marți, de la ora 14.00, iar de la ora 16.30 Zelenski va ține un discurs, au precizat surse politice, pentru News.ro, citat de hotnews.ro.

Volodimir Zelenski va fi primit de președintele Klaus Iohannis, va merge la Palatul Victoria, unde va fi primit de premierul Marcel Ciolacu și va susține și un discurs și în plenul comun al Parlamentului, de marți.

Potrivit unor surse citate de News.ro, președintele Ucrainei ar putea să depună o coroană și la Monumentul Eroilor din Parcul Carol. Vizita președintelui Ucrainei în România nu a fost anunțată încă oficial și este prima vizită a acestuia în țara noastră de la începutul războiului.

Șeful statului Klaus Iohannis a discutat ultima oară cu Volodimir Zelenski joi, la Summitul Comunității Politice Europene care a avut loc în Granada, Spania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău