Volodimir Zelenski, despre probabilitatea unui război la scară largă între Ucraina și Rusia

  • 01 Iunie 2021 14:51
Volodimir Zelenski, despre probabilitatea unui război la scară largă între Ucraina și Rusia

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a admis probabilitatea ca între Ucraina și Rusia să înceapă un război la scară largă, escaladarea situației de securitate fiind posibilă în orice moment, până la sfârșitul lunii septembrie - potrivit unui interviu acordat de Zelenski publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Liderul de la Kiev a remarcat că Rusia are multe opțiuni de agresiune împotriva Ucrainei, una dintre acestea fiind "crearea unui coridor" în Crimeea anexată, precum și o escaladare dinspre zona ocupată a Donbasului. "Analizăm și ne pregătim pentru astfel de pași" - a subliniat Zelenski, adăugând că Rusia și Belarus examinează în mod constant scenarii importante de geopolitică și apărare.

"Poate exista o influență cu adevărat serioasă a Rusiei și o coordonare și control asupra forțelor armate din Belarus. Astfel, am putea lua în calcul și un risc dinspre acea parte (dinspre Belarus - n.r.). Dar dacă, de exemplu, vorbim despre un coridor în Crimeea, această situație nu va mai putea fi ascunsă în spatele unui 'conflict civil'. Va fi un război deschis, la scară largă" - a explicat Volodimir Zelenski.

Potrivit acestuia, înainte de începerea exercițiilor militare ruso-bearuse Zapad-2021, situația din apropierea granițelor Ucrainei va fi periculoasă. "Prin urmare, viziunea mea este că escaladarea este posibilă în orice moment până la sfârșitul lunii septembrie, mai exact, până pe 12-16 septembrie" - a adăugat președintele Ucrainei.

Sursa: RBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-1,76
Ninsoare ușoară
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Sat
0
Sun
0
Mon
-0
Tue
1
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău