Volodimir Zelenski, despre noul echipament al naționalei de fotbal a Ucrainei: "Conține simboluri care unesc ucrainenii de la Luhansk la Sevastopol"

  • 09 Iunie 2021 14:19
Volodimir Zelenski, despre noul echipament al naționalei de fotbal a Ucrainei:

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și-a împărtășit opinia cu privire la noul echipament al echipei naționale de fotbal a Ucrainei, care a provocat furie la Moscova - transmite RBC.

Într-o postare pe Instagram, Zelenski a scris că echipamentul pentru Euro 2020 este special și îi unește pe ucraineni.

"Noul echipament al naționalei de fotbal ucrainene este, cu siguranță, unul special, care știe cum să șocheze. Conține multe simboluri importante care unesc ucrainenii de la Luhansk la Ujgorod, de la Cernihiv la Sevastopol" - a menționat Zelenski.

Tricoul oficial pentru Euro 2020 are inscripționată o hartă a Ucrainei care include Crimeea și conține mesajele "Glorie Ucrainei!" și "Glorie Eroilor!", scandări patriotice folosite de protestatarii ucraineni în timpul Euromaidanului din 2014. Potrivit lui Volodimir Zelenski, "Ucraina este unită și indivizibilă, iar Crimeea este Ucraina".

Deși noul tricou al echipei naționale de fotbal a Ucrainei a fost aprobat de UEFA în conformitate cu regulile sale, Moscova acuză că acesta reprezintă o "provocare politică". Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, a criticat echipamentul, afirmând că partea ucraineană "a atașat Crimeea, un teritoriu rusesc, Ucrainei". 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău