Volodimir Zelenski cere noi sancțiuni împotriva Rusiei, după atacurile de la centrala nucleară ucraineană din Zaporojie

  • 09 August 10:47
Volodimir Zelenski cere noi sancțiuni împotriva Rusiei, după atacurile de la centrala nucleară ucraineană din Zaporojie

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a amintit, luni, de catastrofa de la Cernobîl și a cerut noi sancțiuni împotriva Rusiei, după atacurile de la centrala nucleară ucraineană din Zaporojie, ocupată de ruși. "Lumea nu trebuie să uite Cernobîlul" a spus Volodimir Zelenski, notează digi24.

"Lumea nu trebuie să uite Cernobîlul și faptul că Zaporojie este cea mai mare centrală electrică din Europa. Dezastrul de la Cernobîl (în 1986) este explozia unui reactor, iar centrala de la Zaporojie are șase reactoare", a declarat Zelenski luni seară.

Situl centralei Zaporojie, în sudul Ucrainei, se află sub control rus din 4 martie. A fost bombardat de două ori la sfârșitul săptămânii trecute, inclusiv lângă un reactor. Kievul și Moscova s-au învinuit reciproc pentru aceste lovituri.

"Trebuie noi sancțiuni împotriva statului terorist și împotriva întregii industrii nucleare ruse care creează amenințarea unei catastrofe nucleare", a continuat Volodimir Zelenski.

Reactorul numărul 4 al centralei de la Cernobîl a explodat la 26 aprilie 1986, provocând cel mai mare accident nuclear civil și degajând un nor radioactiv care s-a răspândit în toată Europa.

Un conflict de intensitate puternică face ravagii în Ucraina de la 24 februarie, dată la care președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat armatei sale să invadeze țara. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău