Volodimir Zelenski a primit premiul Sir Winston Churchill pentru performanțele de lider

  • 27 Iulie 2022 14:48
Volodimir Zelenski a primit premiul Sir Winston Churchill pentru performanțele de lider

Premierul britanic Boris Johnson i-a conferit marți președintelui ucrainean Volodimir Zelenski premiul Sir Winston Churchill pentru performanțele de lider, relatează agențiile DPA și Agerpres.

Zelenski a participat prin videoconferință la ceremonia din Downing Street 10 - reședința oficială a prim-ministrului de la Londra - unde Johnson a afirmat că Churchill „ar fi izbucnit în urale și probabil ar fi și lăcrimat” când șeful statului ucrainean a cerut „muniție, nu o ocazie” cu care să plece de la Kiev când a început invazia rusă.

Premierul a mai spus că își poate imagina spiritul lui Sir Winston însoțindu-l pe Zelenski și „făcându-și loc cu bastonul” prin toate încercările.

La eveniment au asistat membri ai familiei fostului prim-ministru care a condus Marea Britanie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și ai Societății Internaționale „Churchill”.

Zelenski a declarat că este extrem de onorat de premiul primit și că „Ucraina nu a fost lăsată singură după 24 februarie”. „I-am avut alături pe cei care ne-au ajutat, care și-au amintit în vremurile cele mai întunecate ce este onoare și care nu s-au gândit să renunțe la luptă - despre tine e vorba, Boris. Premiul este și al tău, iar aceasta este manifestarea rolului nostru de lideri ai ucrainenilor, ai britanicilor și ai celor care nu își cedează libertatea niciunui tiran”, a transmis liderul de la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău