Volodimir Zelenski a prezentat planul de victorie a Ucrainei în fața Rusiei: 5 puncte și 3 anexe secrete

  • 16 Octombrie 16:24
Volodimir Zelenski a prezentat planul de victorie a Ucrainei în fața Rusiei: 5 puncte și 3 anexe secrete

„Planul de victorie” în cinci puncte elaborat de Kiev prevede ca Ucraina să primească o invitație necondiționată de a adera la NATO și desfășurarea pe teritoriul său a unui dispozitiv de descurajare strategică non-nuclear, a declarat astăzi, 16 octombrie, Volodimir Zelenski, citat de agenția Reuters.

Adresându-se Parlamentului ucrainean, Zelenski a dat asigurări că, dacă va fi pus în aplicare acum de către aliații Ucrainei, acest plan ar putea duce la sfârșitul războiului împotriva Rusiei încă de anul viitor.

Potrivit președintelui ucrainean, punerea în aplicare a Planului de pace depinde de partenerii Ucrainei, nu de Rusia.

Președintele a subliniat că Rusia nu caută o pace onestă, iar Vladimir Putin vrea război, nu pace.

Potrivit lui Zelenski, Ucraina și partenerii săi trebuie să lucreze împreună pentru a schimba circumstanțele, astfel încât războiul să se încheie, iar Federația Rusă să fie „forțată la pace”.

Primul punct (și unul foarte important) este o invitație la NATO. Acum. Aceasta este certitudinea, modul în care partenerii văd locul Ucrainei în arhitectura de securitate”, a subliniat Volodimir Zelenski.

Potrivit lui, al doilea punct este apărarea, care presupune o consolidare ireversibilă a apărării ucrainene, inclusiv întoarcerea războiului pe teritoriul Rusiei. Acest punct are un apendice secret.

Al treilea punct este legat de măsurile de ținere sub control a agresiunii rusești. Și aici există o anexă, care este accesibilă liderilor SUA, Marii Britanii și Italiei. Ucraina propune amplasarea pe teritoriul său a unui pachet non-nuclear cuprinzător pentru a limita agresiunea rusă în continuare.

Al patrulea punct este potențialul strategic-economic al Ucrainei. Plus o anexă secretă care este transmisă SUA și UE. Aceasta prevede un acord cu partenerii Ucrainei.

Al cincilea punct vizează perioada postbelică. Experiența ucraineană ar trebui folosită pentru întreaga Alianță și pentru apărarea Europei. Kievul propune înlocuirea trupelor americane din Europa cu cele ucrainene după război.

Biroul președintelui a avertizat că Zelenski nu va prezenta integral planul său de victorie în fața Radei iar anexele documentului vor rămâne confidențiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,24
Cer fragmentat
Umiditate:62 %
Vint:4,63 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău