Volodimir Zelenski a prelungit cu trei luni legea marțială și perioada de mobilizare generală în Ucraina

  • 19 Mai 2022 16:50
Volodimir Zelenski a prelungit cu trei luni legea marțială și perioada de mobilizare generală în Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat joi un decret privind prelungirea cu trei luni a legii marțiale și a perioadei de mobilizare în țară în fața posibilității ca războiul cu Rusia să se prelungească, relatează EFE, citată de Agerpres.

"Cât timp va dura aceasta (eliberarea teritoriilor ocupate)? Doar situația reală de pe câmpul de luptă poate da un răspuns la această întrebare. Încercăm să fie cât mai curând posibil. Asta e sigur. Suntem obligați să alungăm ocupanții și să garantăm o securitate reală pentru Ucraina", a declarat Zelenski în cursul nopții, în mesajul său video zilnic adresat cetățenilor ucraineni, reprodus joi de media locale.

De aceea, "am semnat decretele privind prelungirea regimului juridic vizând legea marțială și termenul de mobilizare generală. Sper ca Rada Supremă (parlamentul unicameral) a Ucrainei să sprijine această decizie în viitorul apropiat. Armata noastră și toți cei care apără statul trebuie să aibă toate instrumentele legale pentru a acționa cu perseverență", a precizat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău