Volodimir Zelenski a ajuns în România / Președintele Ucrainei nu va mai vorbi în Parlament

  • 10 Octombrie 2023 11:27
Volodimir Zelenski a ajuns în România / Președintele Ucrainei nu va mai vorbi în Parlament

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face azi o vizită oficială în România. La ora 13:00 va fi primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat vor susține declarații comune de presă, transmite Administrația Prezidențială. Președintele Ucrainei a scris cu puțin timp în urmă, pe contul său oficial de Twitter, ca a ajuns la București, România, pentru discuții cu Klaus Iohannis și pentru a consolida relațiile de bună vecinătate, transmite defenseromania.ro.

Potrivit Antena 3 CNN, Volodimir Zelenski nu va mai vorbi în plenul reunit al Parlamentului. Cel mai probabil, acest lucru a fost decis ca urmare a faptului că Diana Șoșoacă ar putea crea neplăceri la discursul lui Zelenski.

,,Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care consolidează statul nostru, precum și pentru solidaritatea constructivă, care permite națiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securității alimentare'', a precizat Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a precizat că se aflată azi în România pentru a discuta despre continuarea cooperării în materie de securitate.

,,Am construit deja și putem extinde cooperarea care susține stabilitatea pentru multe alte națiuni. Vom discuta despre continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea coalițiilor în domeniul aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre și relațiile noastre cu partenerii'', a comunicat Zelenski.

Președintele Ucrainei a ținut să precizeze că România este un prieten care a venit în sprijinul Ucrainei în cea mai neagră zi și al cărui sprijin devine tot mai puternic cu timpul. Sunt convins că această vizită va fi benefică pentru ambele noastre națiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău