Volkswagen și Ford sunt aproape de semnarea unui acord de parteneriat pentru a dezvolta vehicule autonome și electrice

  • 14 Iunie 2019 08:54
Volkswagen și Ford sunt aproape de semnarea unui acord de parteneriat pentru a dezvolta vehicule autonome și electrice

Volkswagen și Ford sunt aproape de semnarea unui acord de parteneriat pentru a dezvolta vehicule autonome și electrice, a anunțat joi directorul general al grupului german, Herbert Diess, transmite Reuters.

În martie, Volkswagen a semnat un acord pentru a dezvolta o camionetă cu rivala Ford și a informat că va continua discuțiile privind extinderea alianței lor pentru a include serviciile de mobilitate și conducere autonomă.

Discuțiile se desfășoară "foarte bine și sunt aproape finalizate", le-a spus joi Herbert Diess celor aproximativ 500 dintre directorii importanți ai companiei veniți din întreaga lume la sediul central din orașul german Wolfsburg.

Ford a precizat că negocierile continuă și noi informații vor fi date curând publicității.

Volkswagen, care încearcă să treacă peste efectele scandalului emisiilor (Dieselgate), vede alianța sa cu Ford ca având o importanță strategică pentru a-și echilibra interesele regionale.

Cei doi producători auto vor să-și combine forțele în domeniul vehiculelor comerciale și camionetelor începând din 2022 și să dezvolte în comun vehiculelor electrice și autonome, o decizie prin care s-ar putea economisi miliarde de dolari.

Companiile Volkswagen și Ford sunt presate să lanseze mai multe vehicule electrice în Europa, unde normele de poluare sunt înăsprite după scandalul Dieselgate, în care a fost implicat VW.

Volkswagen și Ford sunt deja parte a unui joint-venture, denumit IONITY, din care mai fac parte rivalii BMW și Daimler, pentru a dezvolta o rețea de stații de încărcare ultra-rapide în Europa. De asemenea, Ford a creat anul trecut o divizie separată, cu o valoare de patru miliarde de dolari, care să regrupeze operațiunile sale din domeniul vehiculelor autonome și, totodată, a demarat căutarea de investitori externi pentru această divizie.

Directorii celor două companii au vorbit recent despre potențialele economii de costuri în urma adâncirii alianței, iar oficialii VW au discutat despre posibilitatea de a-și produce vehiculele la fabricile Ford, în timp ce producătorul auto american ar putea folosi platforma pentru vehicule electrice a grupului german.

Ford are ca obiectiv să cheltuiască 11 miliarde de dolari pentru a dezvolta vehicule electrice în perioada 2015- 2022. De asemenea, va cheltui 800 de milioane de dolari pentru tehnologia necesară mașinilor fără șofer.

Și Volkswagen are ca obiectiv investiții de 150 miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru a dezvolta vehicule electrice și mașini fără șofer.

Producătorii auto din întreaga lume negociază alianțe pentru a împărți costurile legate de dezvoltarea de vehicule autonome și electrice. De exemplu, grupul nipon Honda Motor a anunțat că va investi 2,75 miliarde dolari și va prelua o participație la Cruise Automation, divizia gigantului american General Motors Co care se ocupă de dezvoltarea de vehicule autonome.

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajați și 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent și pe piața din România. 

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:4,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
16
Tue
13
Wed
12

Curs oficial BNM 29 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0936
USD 17.6277 -0.0665
RON 4.0060 -0.0184
UAH 0.6555 -0.0003
RUB 0.2486 -0.0011
Arhivă Radio Chișinău