Volkswagen intenționează să lanseze un automobil electric de masă

  • 27 Noiembrie 2020 14:22
Volkswagen intenționează să lanseze un automobil electric de masă

Constructorul auto german Volkswagen a decis să urgenteze dezvoltarea unui mic automobil electric de masă, în avanpremiera unor norme mai dure de mediu, potrivit planurilor companiei, consultate de Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit unui proiect denumit "Small BEV (Battery Electric Vehicle)", inginerii de la VW se grăbesc să pună la punct un automobil complet electric de mărimea unui Polo, care ar urma să coste undeva între 20.000 și 25.000 de euro.

Aceasta înseamnă că va fi mai ieftin decât modelul electric Volkswagen ID.3, care a fost lansat pe piață în luna septembrie.

Volkswagen nu a oferit alte detalii cu privire la modul în care ar putea arăta viitorul automobil electric de masă, când ar putea fi lansat și unde ar putea fi construit.

Grupul auto german estimează că noile ținte de emisii mai stricte ale Uniunii Europene îl vor forța să crească proporția ocupată de vehiculele hibride și electrice în vânzările sale totale de autoturisme în Europa până la 60% în 2030, de la o țintă anterioară de 40%.

La începutul acestei luni, Volkswagen și-a majorat investițiile planificate în tehnologiile digitale și vehiculele electrice până la 78 miliarde euro în următorii cinci ani, dintre care aproximativ 35 miliarde euro vor fi investite în mobilitate electrică.

În prezent, marca VW intenționează să construiască 1,5 milioane de autoturisme electrice până în 2025. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Tue
23
Wed
15
Thu
10
Fri
9
Sat
10
Arhivă Radio Chișinău